ריבית שלילית במט"ח
בתקופות בהן היתה נהוגת ריבית שלילת בשווקים הפיננסיים על מטבעות שונים, ייתכן ותחול ריבית שלילית על יתרות זכות בחשבונות עו"ש במטבע חוץ לגבי חלק מסוגי המטבעות כפי שיפורסם על ידי הבנק מדי פעם
למרות משמעות השם הלא כל כך חיובי, ריבית שלילית משמשת דווקא ככלי בידי בנקים מרכזיים, לעידוד צמיחה הכלכלית. אם ריבית חיובית נותנת תמריץ להפקיד כספים בבנק, אזי תפקיד הריבית השלילית הוא להפחית את כדאיות ההפקדה, ומאידך מוזילה את עלות ההלוואות, והכל בכדי לעודד השקעות במשק.
סוגי המטבעות וסכומי היתרה המינימלית לחיוב שממנה ומעלה יחויב הלקוח בריבית שלילית יפורסמו מדי פעם על ידי הבנק בלוח גילוי נאות מס' 11/ גילוי נאות מונגש
אנחנו מחשבים את הריבית השלילית מדי יום על בסיס יתרת הזכות היומית, לפי שיעור הריבית השלילית שפורסמה באותו יום, ומחלקים אותה חלקי 365 (ימים).
בכל יום שבו יעמוד החשבון שלך בקריטריון של היתרה המינימלית לחיוב, הוא יחויב בריבית השלילית המחושבת כמכפלה של היתרה לחיוב, כפול שיעור הריבית לאותו היום.
החיוב בפועל בריבית יתבצע ביום העסקים האחרון של אותו רבעון קלנדרי.
אנחנו מפרסמים את שיעורי הריבית על המטבעות השונים בלוח גילוי נאות מס' 11 | גילוי נאות מונגש חשוב לדעת ששיעור הריבית השלילית יכול להשתנות מידי יום.
במילה אחת - לא. המדיניות שלנו ביחס ללקוחות המנהלים חשבונות פמ"ח פיצויים (סוג 20/8) בהם מתקבלת רנטה, היא לאפשר להם לנהל כל יתרה בכל מטבע, ללא חיוב בריבית שלילית.
בתקופות בהן תגבה ריבית שלילית, ללקוחות יישלח מכתב אחת לסוף כל רבעון המפרט את הריביות ששילם במט"ח