שוק ההון בלאומי
קרנות סל
בחוק השקעות משותפות בנאמנות (תיקון מס' 28), התשע"ז – 2017 נקבעו הוראות לעניין הפיכתן של תעודות הסל ושל קרנות מחקות ליחידות של קרנות סל.
יום התחילה חל ב - 03/10/2018.
בהתאם לתיקון 28 קרן סל הינה קרן נאמנות כמשמעותה בחוק עיקרי. על כן, יחולו על קרנות הסל כל ההוראות הרלוונטיות החלות על קרנות נאמנות בפקודת מס הכנסה.
רשות המיסים קבעה תקופת מעבר שתחול מיום התחילה ועד תום שתי שנות מס שלאחר שנת המס שבה חל יום התחילה.
הוראות מיוחדות בתקופת המעבר –
- בתקופת המעבר יראו סכומים ששולמו מקרן סל לבעל יחידה בקרן סל כאילו שולמו מאת חברה מנפיקה למחזיק בתעודת סל שהונפקה על ידי החברה המנפיקה.
למען הסר ספק, חלוקת רווחים לאחר תקופת המעבר, דינה כחלוקה מקרן נאמנות לכל דבר ועניין. - בתקופת המעבר, חברי הבורסה יביאו בחשבון זיכוי מיסי חוץ שנוכו בחלוקות רווח מקרנות סל.
רווח הון – יחולו הוראות ניכוי מס במקור החלות על קרנות נאמנות, בהתאם לתקנות מס הכנסה (ניכוי מתמורה, מתשלום, או מרווח הון במכירת נייר ערך, במכירת יחידה בקרן נאמנות או בעסקה עתידית), התשס"ג-2002.
יחיד 25% , חברה 23%, נכון לשנת 2019
תושב חוץ פטור (משום שקרנות הסל נסחרות ברצף)
חלוקת רווח – יחולו הוראות ניכוי מס במקור החלות על רווחים ששילמה קרן נאמנות, בהתאם לתקנות מס הכנסה (ניכוי מריבית, מדיבידנד ומרווחים מסוימים), התשס"ו- 2005.
שיעור המס על קרנות סל -
יחיד (ישראלי, תושב חוץ) 25% , חברה 23%, נכון לשנת 2019.
תושב חוץ - על רווחים שקיבל תושב חוץ בעל יחידה בקרן סל שהינה קרן להשקעות חוץ , יחולו תקנות מס הכנסה (פטור ממס לתושב חוץ על הכנסה מיחידה בקרן נאמנות פטורה), התשס"ג – 2003.